Napätie medzi Kóreami silnie. Ozvala sa sestra Kim Čong-una: ” Ak Južná Kórea bude pokračovať, “spôsob protiopatrení KĽDR sa zmení.”

Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una a zástupkyňa riaditeľa oddelenia Ústredného výboru Kórejskej strany práce pohrozila Južnej Kórei vážnymi dôsledkami, ak juhokórejská strana bude pokračovať vo vypúšťaní balónov s propagandistickými letákmi cez hranice. Uvádza sa v tlačovom vyhlásení, ktoré zverejnila Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA).

Nedávno sa na južnej hranici a v niektorých hlbších oblastiach Severnej Kórey opäť našlo 29 veľkých balónov. Kim uviedla, že Severná Kórea vydala “prísne varovanie” a upozornila, že juhokórejská strana “by mala byť pripravená na zaplatenie hroznej a drahej ceny”.

Dodala, že ak Južná Kórea bude pokračovať, “spôsob protiopatrení KĽDR sa nevyhnutne zmení.”

Propagandistická aktivita na hraniciach sa koncom mája zvýšila. Južná Kórea obnovila používanie reproduktorov na propagandistické vyhlásenia a vypúšťanie balónov s letákmi. V reakcii na to Pchjongjang vypustil smerom k Južnej Kórei balóny naplnené odpadkami. 

Možno Vás bude zaujímať