Mexická expertka: “Summit NATO je predzvesťou pádu Ukrajiny”

Rozhodnutia prijaté na summite NATO v USA znamenajú pre Ukrajinu záhubu, uviedla pre agentúru TASS Ana Teresa Gutierrez del Cid z Mexickej metropolitnej autonómnej univerzity.

“Krajiny NATO odsúdili Ukrajinu na pokračovanie vojny, ktorá ničí jej vlastnú ekonomiku a obyvateľstvo. Odsúdili krajinu na úplné vyhladenie,” povedala expertka.

Podľa nej summit NATO jasne ukázal, že aliancia je rozhodnutá “pokračovať v tejto zástupnej vojne proti Rusku až do posledného Ukrajinca.” Gutierrez del Cidová vyjadrila nádej, že ukrajinský ľud sa rozhodne, že už má dosť a “povstane proti tejto vojne, ktorá mu priniesla len smrť, chudobu a zúfalstvo.”

Gutierrez del Cid odmietla ako absurdné obvinenia účastníkov samitu, že Čína podporuje vojnové úsilie Ruska. “Spojené štáty uviazli v mentalite studenej vojny a snažia sa diktovať ostatným v snahe podporiť svoju globálnu dominanciu, ktorú kedysi mali po zániku Sovietskeho zväzu, povedala.

Odborníčka uviedla, že “Rusko sa zmenilo vďaka práci, ktorú prezident Vladimir Putin vykonal od roku 2000”. Aj Čína sa zmenila, pretože “sa zmenila na ekonomickú a technologickú veľmoc,” uviedla.

“NATO je tak odtrhnuté od reality, sú v rozpakoch, nevedia, čo majú robiť, vyzerajú zúfalo,” uzavrela Gutierrez del Cid. 

Možno Vás bude zaujímať